Je bekijkt nu De start van mijn webshop

De start van mijn webshop

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Zo’n 5 jaar geleden besloot ik om dan nu toch echt werk te gaan maken van een eigen bedrijf in de illustratie. Maar waar begin je?
Als kind riep ik al dat ik illustrator wilde worden en naar de kunstacademie wilde. Maar door het ontbreken van rekenkundig inzicht lukte het me niet om op de kunstacademie terecht te komen. Ondanks dat ben ik altijd blijven tekenen.

Toen ik stopte met werken in de kinderopvang en een gastouderopvang bij mij thuis begon kon ik even proeven van het zelfstandig ondernemer zijn. En dat was leuk! Een stel kinderen van vrienden in je huis opvangen ook maar het bleek ondanks dat wel erg stressvol. Zeker als ook je eigen kinderen graag de boel op stelten zetten.

Niet te veel kinderen meer in huis dus en misschien toch eens van tekenen mijn beroep maken? Zou ik dat kunnen?

Een aantal studies en lessen verder vond ik dat het er maar eens van moest komen. Dus naar de Kamer van Koophandel en inschrijven! Als illustratief en dessinontwerper. Want dat had ik inmiddels ook geleerd bij Jolieke van Textilice. Ik was verkocht! Dat wilde ik gaan doen! Je eigen dessins ontwerpen voor op stof. En wat kun je daar allemaal wel niet van maken? Maar dat zelf maken dat kon ik nog niet. Naaien achter de naaimachine. Mijn moeder heeft haar best gedaan het mij te leren maar het lukte me nog steeds niet.

Goed, daar moest ik dus ook nog een cursus voor zien te vinden. En ik wilde het meteen grondig aanpakken. Modevakschool werd het bij Karin van Oostens Naailab. Eindelijk echt iets kunnen maken van mijn eigen stoffen. De eerste twee rokjes voor mijn nichtjes zijn een feit. Gemaakt op mijn moeders naaimachine. En nu broed ik op een ontwerp voor mijn jongste zoon. Iets met motoren of pizza’s was de opdracht…..