Hallo! Mijn naam is Heleen.

Al sinds ik een potlood kan vasthouden ben ik gek op tekenen. Figuurtjes tekenen was (en is nog steeds) mijn favoriet. Mijn inspiratie haalde ik vooral uit tekenfilms en speelgoed. Veel kleurtjes en veel vrolijkheid dus! Ik maakte graag magazine’s en strips, knutselde met papier, maakte luisterboeken (met ingesproken casettebandje!) en knuffeltjes van stof. Ik was niet zo goed als mijn moeder met naald en draad maar de kleertjes en knuffeltjes werden met heel veel liefde gemaakt. 

Na de middelbare school ben ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gaan doen. Het was creatief en ik wilde graag met kinderen werken. Tekenen deed ik nog wel maar het stond door omstandigheden een beetje stil. Na de opleiding ben ik meteen gaan werken in de kinderopvang. En niet veel later kreeg ik mijn eerste zoon Stefan. Ik wilde graag weer meer tijd besteden aan illustreren en tekende daarom wanneer hij sliep. Inmiddels werkte ik volop in de kinderopvang en na een tijdje werd mijn tweede zoon Joris geboren. Het leek me voor de kinderen fijn als ik vanuit huis kon werken. En daarom werd ik gastouder. Tijdens die periode heb ik veel met de kinderen geknutseld en getekend. Ik had altijd genoeg spulletjes in huis en we knutselen erop los! Ik heb daar enorm van genoten maar het bleef kriebelen om professioneel te gaan illustreren. En eigenlijk wilde ik wel meer bieden dan illustraties. 

In mijn opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HAN in Arnhem heb ik geleerd hoe je door middel van een goed ontwerp een boodschap heel sterk kunt communiceren. Dat sluit erg goed aan bij mijn illustratiewerk en maakt dat ik mijn intuïtie en creativiteit goed kan omzetten in effectieve illustratieve ontwerpen.

Tijdens een pauze in mijn studie heb ik eens goed nagedacht over mijn onderneming. Waar ik de focus nu eigenlijk wilde leggen. Ik bedacht me dat mijn ervaring in de kinderopvang mijn kracht is. Ik wordt enthousiast van het ontwerpen voor jonge kinderen. Dus ik besloot me specifiek op deze doelgroep te richten. Nu maak ik onder andere invulboekjes, educatieve activiteiten, pictogrammen, uitlegposters en verhalen. Wat ik in de opleiding leer kan ik meteen inzetten in mijn werk.

Inmiddels ben ik weer moeder geworden van een zoon. Hij heet Jim! Om die reden is het fijn om ondernemer te zijn en zelf mijn werk te kunnen indelen zodat ik daarnaast voor kleine Jim kan zorgen.

Ik vind het heerlijk om kinderen te stimuleren om creatief bezig te zijn en om educatieve activiteiten te ontwerpen. Door mijn ervaring in de kinderopvang weet ik hoe creatief kinderen kunnen zijn en hoe leuk ze het vinden om iets te leren. Bij diensten is nog meer te vinden over mijn werk en mijn portfolio met verschillende illustraties. Deze wordt steeds aangevuld dus is het zeker de moeite waard af en toe een kijkje te nemen. Daarnaast zal mijn webshop stukje bij beetje gevuld worden met producten in deze categorie.

Neem vooral contact met mij op voor vragen en ideeën. Ik hoor graag van je!