Illustraties voor communicatiemiddelen

Een goed ontwerp helpt kinderen om nieuwe dingen te leren op een leuke manier...

Als je weet aan te sluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen zal dat hen helpen de informatie beter te onthouden. Kinderen hebben daarnaast de intrinsieke motivatie om te willen leren. Met illustraties kun je het onderwerp visueel maken. Tekst is soms helemaal niet meer nodig. Zeker voor jonge kinderen is het handig om vooral illustraties te gebruiken. De woordenschat is nog niet groot genoeg en vaak kunnen ze zelf nog niet lezen.

Het kan zijn dat een ontwerp vooral uit tekst bestaat en dan bieden de illustraties verduidelijking maar een communicatiemiddel kan ook voornamelijk om de illustraties gaan. Denk aan een uitlegposter bijvoorbeeld. Maar ook pictogrammen. Dit zijn plaatjes met activiteiten die worden ingezet voor meer overzicht.
Vaak is iets makkelijker uit te leggen met plaatjes. In een gebruiksaanwijzing staan niet voor niets vaak illustraties naast de tekst. Probeer maar eens uit te leggen aan iemand hoe een koffiezetapparaat werkt als diegene nog nooit zo’n apparaat gezien heeft. Dat lukt alleen met veel tekst. Met plaatjes gaat dit veel sneller! 

Ervaring en expertise

Ik heb veel ervaring met jonge kinderen. Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang maar ook als moeder. Communiceren met jonge kinderen is ten eerste ontzettend leuk! Daarnaast vind ik het erg interessant om te ontdekken wat elk kind nodig heeft in zijn eigen ontwikkelingsfase. Hoe kinderen reageren op verhaaltjes, wat ze oppikken van wat je ze uitlegt. Deze kennis zet ik nu in om goede communicatiemiddelen te maken voor deze groep kinderen. En daar komen altijd illustraties bij kijken. Want illustraties geven kleur en maakt het onderwerp boeiend voor een kind.

Een opdracht plaatsen

Vaak is wel duidelijk wat nodig is. Dan ga ik na overleg meteen aan de slag met het uiteindelijke ontwerp.
Als het niet duidelijk is of als je twijfelt kunnen we eerst voorbereidingen treffen. Bij grotere projecten is het verstandig om onderzoek te doen. Afhankelijk van de opdracht en het budget zet ik doelgroeponderzoek in. Dit kan een vragenlijst zijn maar ook het testen en weer aanpassen van prototypes.

Prijzen

Voor duidelijk omlijnde opdrachten zoals onderstaande opdrachtomschrijvingen kan ik een goede indicatie geven van de prijs. Bij andere projecten gaan we in overleg bekijken wat nodig is en wat ik voor het beschikbare budget kan leveren.

Voorbeelden:

  • Voor vijf losstaande illustraties (zie voorbeelden) met 2 revisierondes betaal je

     250,- exclusief BTW

  • Voor een uitlegposter met vijf kleine illustraties erin verwerkt en twee revisierondes betaal je 

     300,- exclusief BTW  

Je krijgt de illustraties in een bruikbaar bestandsformaat. Dit kan een PNG zijn voor een website maar ook een vectorbestand. Dit overleggen we van te voren. En zoals dat gebruikelijk is bij illustraties spreken we in een licentie af waar het ontwerp voor gebruikt mag worden. Daar kunnen kosten bij komen kijken als het ontwerp voor veel verschillende doeleinden wordt ingezet. 

Vraag gerust meer informatie! Je mag me altijd vrijblijvend mailen of een appje sturen.

welkom@heleenillustratie.com of Whattsapp 0610490873

 

Belangrijk om te weten wat betreft de kosten 

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op de omschrijving. 

Mocht je de standaard opdrachtomschrijving zoals hierboven vermeldt iets aangepast willen hebben met bijvoorbeeld een extra figuurtje dan reken ik hier in overleg een meerprijs voor. Denk bijvoorbeeld aan 75 euro voor een extra figuurtje. Ik gaf al aan dat ik bij een groter project eerst overleg en dan een prijsopgave kan doen. Vraag gerust meer informatie.

Ik hanteer 2 revisierondes als standaard. Ik vind het belangrijk dat jij, de klant, tevreden bent. Twee revisierondes geven mij meer mogelijkheden om echt aan te sluiten bij je ideeën. 

Natuurlijk kan ik niet blijven doorgaan met aanpassen en daarom reken ik een bedrag extra wanneer er volgens jou meer revisierondes nodig zijn. 

Ook grote aanpassingen na de 2 revisierondes en na het goedkeuren van de opdrachtomschrijving worden doorberekend in de prijs. Daarom is het ook zo belangrijk om van te voren goed te overleggen en besteed ik hier graag tijd aan. Zo kunnen we beiden tevreden zijn.